1 mei 2023

Website Zorgstandaard Dementie vernieuwd: kennis gebundeld op 1 plek

Welkom op de vernieuwde website van het programma Implementatie Zorgstandaard Dementie. In dit programma gaan Dementie Netwerk Nederland (DNN), Movisie en Vilans samen met de regionale dementie netwerken in Nederland aan de slag met de implementatie van de Zorgstandaard.

Het programma bestaat uit drie onderdelen.

1) Leerbijeenkomsten
DNN, Movisie en Vilans organiseren tot en met 2026 vrijwel maandelijks (fysieke of online) bijeenkomsten voor de verschillende doelgroepen die met de Zorgstandaard Dementie (gaan) werken.

2) Maatwerktrajecten
De regionale netwerken dementie kunnen bij DNN ondersteuning en begeleiding op maat aanvragen voor verbetertrajecten of projecten die bijdragen aan de implementatie van de zorgstandaard in hun regio.

3) Zelfscan
Regionale dementienetwerken kunnen met een scan toetsen in hoeverre zij al aan de Zorgstandaard Dementie voldoen.

Op deze website vind je vanaf nu meer informatie over de bijeenkomsten, verdiepende kennis over de onderwerpen uit de Zorgstandaard en andere relevante nieuwsberichten.

Suggesties?
Heb je suggesties om de kennis op deze website aan te vullen? Of zou je graag een bijeenkomst willen over een specifiek onderwerp? We horen het graag. Stuur een mail naar info@zorgstandaarddementie.nl.

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • september 13, 2023

  Maatwerktrajecten: verbetertraject op maat binnen de eigen regio

  Wist je dat ieder regionaal netwerk dementie een aanvraag kan indienen voor een verbetertraject op maat binnen de eigen regio? Die aanvraag moet altijd via de netwerkcoördinator ...

 • september 13, 2023

  Terugblik webinar Aansluiten bij IZA, GALA, WOZO: ‘haakjes’ voor dementienetwerken

  Op donderdag 8 september gingen we gezamenlijk aan de slag met de vraag: 'Hoe kun jij als netwerkcoördinator in de regio aansluiting vinden bij ontwikkelingen rondom IZA, GALA, ...

 • september 13, 2023

  Casemanagement dementie onderwerp van discussie. Hoezo?

  Tijdens een weekend weg met mijn zeilboot, dwalen mijn gedachten af naar mijn werk. Ook hier sta ik - gelukkig niet alleen - aan het roer ...