Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Dementiemonitor weer van start. Doe je mee?

Gepubliceerd op: 11-04-2024

De Dementiemonitor van Alzheimer Nederland is weer van start. Alzheimer Nederland vraagt je hulp bij het invullen van de vragenlijst voor dit belangrijke onderzoek.

Wat is de Dementiemonitor?

Alzheimer Nederland zet zich in voor een beter leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij voeren iedere twee jaar de Dementiemonitor uit. De Dementiemonitor is het enige landelijke onderzoek naar de ervaringen, wensen en behoeften van mensen met dementie en mantelzorgers in Nederland. Het wordt iedere twee jaar uitgevoerd samen met het Nivel. Dit is alweer de 9e editie. 

De uitkomsten zijn een grote bron van kennis over de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze kennis wordt bij gesprekken met betrokkenen zoals zorgverzekeraars, gemeenten en de landelijke politiek ingezet. Hiermee verbetert de dementiezorg en -ondersteuning. 

Vul de vragenlijst in

Invullen duurt ongeveer 20-25 minuten. De vragenlijst kan ingevuld worden t/m 30 juni. Als dank krijgen mensen van Alzheimer Nederland het Vergeet-me-niet speldje.