Naar hoofdinhoud Naar footer

Kijktip: documentaire Human Forever van Teun Toebes

Gepubliceerd op: 01-11-2023

Teun Toebes (24) – auteur van het boek Verpleeg Thuis – heeft samen met filmmaker Jonathan de Jong een aangrijpende film gemaakt: Human Forever. In deze aangrijpende documentaire gaat hij op zoek hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken.

Een aanrader om samen met leden van je eigen dementie netwerk te bekijken of om het onderwerp in je eigen omgeving bespreekbaar te maken. Nu het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt (in 2040: 81 miljoen mensen wereldwijd) is deze zoektocht geen vraag, maar een noodzaak.

“Na meer dan drie jaar over de wereld te hebben gereisd ben ik hoopvoller dan ooit dat wij de toekomst voor mensen met dementie hoopvoller kunnen inrichten. Human Forever, a story about love for humanity is een indringende en ontwapenende film die aan de hand van persoonlijke verhalen van de mensen laat zien waarom wij moeten veranderen. En dit vormt samen met beroemde wetenschappers en visionairs uit de praktijk het bewijs dat wij hier morgen mee kunnen beginnen. Ik ben ervan overtuigt dat documentaire je kijk op de mens voorgoed verandert”, aldus Teun.

Bekijk de film

In de maand november is de film te zien in Pathé filmtheaters door het hele land. Hier vind je het speelschema. Daarnaast biedt Pathé de vertoning onder speciale voorwaarden ook aan voor scholen en zorgorganisaties. Op deze pagina kun je daarvoor een aanvraag indienen bij Pathé.

De documentaire van filmmaker Jonathan de Jong en Teun Toebes is onafhankelijk tot stand gekomen, met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ActiZ, PGGM, Zorgverzekeraars Nederland, Alzheimer Nederland, Vilans en V&VN.

Deel deze pagina via: