Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Maatwerktrajecten: verbetertraject op maat binnen de eigen regio

Gepubliceerd op: 13-09-2023

Wist je dat ieder regionaal netwerk dementie een aanvraag kan indienen voor een verbetertraject op maat binnen de eigen regio? Die aanvraag moet altijd via de netwerkcoördinator van het netwerk verlopen, maar iedereen in de regio kan met ideeën hiervoor komen. De coördinator vraagt het maatwerktraject vervolgens aan bij Dementie Netwerk Nederland (DNN).

Op de website van DNN lees je hoe je dit aanpakt en wie er in de toetsgroep zit die de aanvragen beoordeelt. Het netwerk dementie Twente heeft de primeur met hun maatwerktraject. Zij maken hiervan gebruik om te kijken hoe ze casemanagement dementie in hun regio zo kunnen organiseren dat het voor en naar de toekomst toe beschikbaar blijft en een zo goed mogelijke kwaliteit heeft.  

Netwerk Dementie Fryslân heeft inmiddels ook groen licht gekregen voor hun aanvraag. Het gaat om een traject om de warme overdracht van de casemanager – bij opname van het verpleeghuis en nazorggesprekken met de mantelzorger bij verhuizing of overlijden – goed te organiseren in hun regio. 

Meer weten over het aanvragen van een maatwerktraject? Neem dan een kijkje op de website van Dementie Netwerk Nederland.