Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Hulp bij aanvraag van maatwerktrajecten

Gepubliceerd op: 29-01-2024

Regionale netwerken dementie kunnen bij DNN ondersteuning en begeleiding op maat aanvragen. Deze ‘maatwerktrajecten’ helpen netwerken bij het versnellen of verbeteren van projecten die bijdragen aan de implementatie van de Zorgstandaard Dementie. Er zijn inmiddels al zes maatwerktrajecten goedgekeurd. En er nog genoeg ruimte en budget voor nieuwe trajecten. Toch leert de ervaring dat netwerken maatwerk niet aanvragen, omdat de aanvraag in de praktijk te tijdrovend en ingewikkeld is. Daarom heeft DNN iets bedacht om netwerken hierbij te ontzorgen.

In een netwerk met verschillende samenwerkingspartners kan het soms aardig wat tijd kosten om draagvlak te krijgen voor een nieuw of te verbeteren project. Bovendien kan in de praktijk ook nog behoorlijk ingewikkeld zijn om een nieuw idee met meerdere partners goed af te stemmen. Het vraagt dus best wat van netwerken om alleen al de aanvraag voor maatwerk georganiseerd te krijgen. Tel daarbij op dat het aantal beschikbare uren van de netwerkcoördinatoren in de regel vaak beperkt is. 

Verkort voorbereidend maatwerktraject 

DNN weet inmiddels dat er meerdere netwerken zijn die wel ideeën hebben voor een maatwerktraject, maar waar de tijd ontbreekt om die aanvraag goed voor te bereiden of in het eigen netwerk te bespreken. Daarom biedt DNN vanaf 1 januari het ‘verkort voorbereidend maatwerktraject’. Hiermee kunnen netwerken in maximaal vier maanden een aanvraag indienen voor een gedragen maatwerktraject. Ze krijgen hiervoor de (extra) uren van de netwerkcoördinator gefinancierd én worden door een adviseur van DNN ondersteund bij het verkrijgen van draagvlak in het eigen netwerk. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier.