Naar hoofdinhoud Naar footer

De Zorgstandaard Dementie: Hoe staat jouw netwerk ervoor?

Gepubliceerd op: 16-06-2023

Ben jij ook zo benieuwd hoe jouw netwerk het doet als het gaat om het verlenen van zorg en ondersteuning volgens de aanbevelingen van de Zorgstandaard Dementie (ZSD)? En wil je graag weten van welke netwerken jij wat kan leren om jullie aanpak nog beter te maken? Er is nu een handig instrument om eenvoudig te checken hoe je ervoor staat: de Quickscan ZSD.

De Quickscan ZSD is ontwikkeld als onderdeel van het implementatieprogramma Zorgstandaard Dementie. Vul deze zelfscan in en ontdek op welke onderdelen er in jouw netwerk al wordt gewerkt volgens de Zorgstandaard Dementie en op welke punten er nog ruimte voor verbetering is. De Quickscan ZSD is vooral bedoeld om jaarlijks te monitoren hoe jouw netwerk ervoor staat en wordt door één persoon vanuit het netwerk ingevuld. Deze quickscan biedt de mogelijkheid om jouw netwerk te vergelijken met andere netwerken.

Naast de Quickscan ZSD is er ook een uitgebreidere Netwerkanalyse ZSD beschikbaar waarmee je de partijen binnen je eigen netwerk kunt bevragen. De Netwerkanalyse ZSD kan door meerdere personen (netwerkbreed) worden ingevuld. Dit biedt de mogelijkheid om over verschillen en overeenkomsten binnen jouw netwerk in gesprek te gaan. Klik hier voor meer informatie over de Quickscan ZSD en de Netwerkanalyse ZSD. Vul de Quickscan ZSD snel in voor een beeld van je netwerk en gebruik de Netwerkanalyse ZSD voor verdieping in je eigen netwerk.

Deel deze pagina via: