Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Vragenuurtje: sleutelfiguren voor mensen met een migratieachtergrond

Datum/tijd

Donderdag 07 maart 2024 van 11.00 uur tot 12.30 uur

Kosten

Gratis toegang

Sleutelfiguren en sleutelpersonen spelen een cruciale rol in het bereiken van diverse gemeenschappen in jouw regio. Ze zijn experts in het begrijpen van de diepere behoeften van mensen, het herkennen van problemen, vooral op het gebied van gezondheid.

Het is opvallend dat steeds meer netwerken en gemeenten ervoor kiezen om samen te werken met sleutelpersonen. Dit gebeurt bijvoorbeeld om beter contact te leggen met mensen met een migratieachtergrond, vooral diegenen die te maken hebben met dementie, en hun naasten, zoals mantelzorgers. 

Maar wie zijn deze sleutelfiguren en sleutelpersonen eigenlijk? Wat is het verschil tussen hen? én hoe kun je met hen in contact komen? Jennifer van den Broeke van Pharos staat klaar om meer uitleg te geven en vragen te beantwoorden voor iedereen die hiermee aan de slag wil. Daarnaast wordt het vragenuurtje aangevuld met de sessie ‘Hoe bereik je mensen met een migratieachtergrond?’ 

We bieden uitleg, informatie, en praktische tips over drie belangrijke onderwerpen: 

  • Samenwerken met sleutelfiguren uit verschillende gemeenschappen. 
  • Zelf starten en verankeren van een groep sleutelpersonen binnen het netwerk. 
  • De vier bouwstenen voor het bereiken en betrekken van mensen met een migratieachtergrond. 

Natuurlijk is er voldoende ruimte om al je vragen te stellen over dit onderwerp. Na afloop heb je een duidelijk beeld van de diverse manieren waarop je in je eigen netwerk aan de slag kunt gaan om mensen met een migratieachtergrond en dementie beter te bereiken. 

Voor wie? 

Of je nu al met dit onderwerp bezig bent of gewoon interesse hebt, iedereen is welkom om vragen te stellen en meer te leren over de rol van sleutelpersonen in dit belangrijke werk. 

Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks bijeenkomst over het thema Mensen met dementie met een migratieachtergrond. Bekijk de agenda voor meer evenementen en meld je aan!