Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Inspiratiebijeenkomst: ‘Alledaags leven met dementie’

Datum/tijd

Dinsdag 10 september 2024 van 12.30 uur tot 16.00 uur

Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk hun gewone leven kunnen voortzetten? En de dingen blijven doen die ze hiervoor ook graag deden? Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen, het doen van vrijwilligerswerk of actief blijven bij de sportclub of vereniging. Belangrijk voor iedereen die te maken heeft met (beginnende) dementie.

Op 10 september geven we daarom verschillende netwerken en initiatieven een podium om ervaringen en inzichten met je te delen. Jacoba Huizenga (Hogeschool Utrecht) is onze inspirerende key note spreker. Als promovenda deed zij onderzoek naar wat mensen die leven met dementie zélf belangrijk vinden in hun alledaags leven. De rest van het programma is nu nog niet bekend, houd daarvoor de website of onze pagina op LinkedIn in de gaten. Ben jij erbij? Nodig ook collega’s uit jouw netwerk uit om mee te gaan. Deze inspiratiebijeenkomst vindt plaats in het voetbalstadion van FC Utrecht: stadion Galgenwaard.    

Voor wie?  

Deze bijeenkomst is bedoeld voor netwerkcoördinatoren, casemanagers dementie, (beleids)adviseurs en medewerkers van welzijnsorganisaties en beleidsadviseurs bij gemeenten.  

Netwerken en kennis delen: doe mee!   

De bijeenkomst gaat verder dan alleen het luisteren naar goede voorbeelden. Het is een interactieve sessie waarbij jij de kans krijgt om te netwerken, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden. Samen werken we zo vanuit de Zorg-standaard aan inclusieve en kwalitatief goede zorg voor mensen met dementie en hun naasten.   

Zelf een voorbeeld delen  

Heb jij zelf ook een (niet commerciële) praktijk of aanpak die je graag wilt delen? Laat het ons weten en stuur een mail naar f.dinnissen@vilans.nl onder vermelding van ‘ZSD alledaags leven met dementie’.  

Meld je aan

Aanmelden

Locatie

Stadion Galgenwaard, Utrecht