1 november 2023

Kijktip: documentaire Human Forever van Teun Toebes

Teun Toebes (24) – auteur van het boek Verpleeg Thuis – heeft samen met filmmaker Jonathan de Jong een aangrijpende film gemaakt: Human Forever. In deze aangrijpende documentaire gaat hij op zoek hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken.

Een aanrader om samen met leden van je eigen dementie netwerk te bekijken of om het onderwerp in je eigen omgeving bespreekbaar te maken. Nu het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt (in 2040: 81 miljoen mensen wereldwijd) is deze zoektocht geen vraag, maar een noodzaak.

“Na meer dan drie jaar over de wereld te hebben gereisd ben ik hoopvoller dan ooit dat wij de toekomst voor mensen met dementie hoopvoller kunnen inrichten. Human Forever, a story about love for humanity is een indringende en ontwapenende film die aan de hand van persoonlijke verhalen van de mensen laat zien waarom wij moeten veranderen. En dit vormt samen met beroemde wetenschappers en visionairs uit de praktijk het bewijs dat wij hier morgen mee kunnen beginnen. Ik ben ervan overtuigt dat documentaire je kijk op de mens voorgoed verandert”, aldus Teun.

Bekijk de film

In de maand november is de film te zien in Pathé filmtheaters door het hele land. Hier vind je het speelschema. Daarnaast biedt Pathé de vertoning onder speciale voorwaarden ook aan voor scholen en zorgorganisaties. Op deze pagina kun je daarvoor een aanvraag indienen bij Pathé.

De documentaire van filmmaker Jonathan de Jong en Teun Toebes is onafhankelijk tot stand gekomen, met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ActiZ, PGGM, Zorgverzekeraars Nederland, Alzheimer Nederland, Vilans en V&VN.

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Puzzelstukjes in elkaar

  november 28, 2023

  Terugblik webinar Samenwerking tussen gemeenten en dementienetwerken

  Nu steeds meer mensen met dementie thuis wonen, groeit de rol van gemeenten. De gemeente is op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verantwoordelijk voor de ...

 • november 8, 2023

  Vooruitblik programma 2024

  Het eerste jaar van het programma Implementatie Zorgstandaard Dementie zit er bijna op. Tijd dus om vooruit te blikken naar de aanpak en onderwerpen voor 2024. Zodat ...

 • Portret Tamara van Ark

  november 1, 2023

  In gesprek met Tamara van Ark, de nationale dementierapporteur

  Op Wereld Alzheimerdag, 21 september 2023, bracht Tamara van Ark haar rapport uit over wat zij gezien en gedaan heeft in haar jaar als nationale dementierapporteur. ...